Basında Rav > Hayırseverlerden Eğitime Büyük Katkı

Hayırseverlerden Eğitime Büyük Katkı

  İstanbul Valisi Muammer Güler ile Rüştü Akın Vakfı ve Yılmaz Soyak arasında okul protokolü imzalandı;

“Rüştü Akın Vakfı daha önce son sistem teknolojiyle 4 okul yaptırmış ve restore ettirmiştir. Protokolü imzalanan okul Füsun Yönder Lisesi Vakfın 5. okuludur. Füsun Yönder Lisesi Bahçelievler de inşa edilmektedir.

Bağışçı Yılmaz Soyak ise daha önce Üsküdar da yaptırdığı mevcut Yılmaz Soyak İlköğretim Okulunun bahçesine 2 derslikli bir anaokulu ve mevcut okulun gerekli onarımlarını yaptıracaktır.

Okul protokolü imza töreninde bir konuşma yapan Vali Muammer Güler;

 “Bugün çok mutluyum. Bugün bu salonda 88 derslikli ve yaklaşık 5 trilyona mal olacak olan eğitim kurumlarının protokollerini imzalamanın hazzını yaşıyorum. Eğitimin devletimiz için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğitime yapılan yatırım bu milletin geleceğine yapılan yatırımdır. Hepsine devletin yetişmesi mümkün değildir. Bizde vatandaş olarak derneklerle, hayırseverlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, yerel yönetimlerle destek olmalıyız. 8 yıllık temel eğitim uygulaması başladıktan sonra hayırseverlerimizin yaptığı önemli ve büyük katkılar vardır. İstanbul da sadece okul yapılmasından öte deprem nedeniyle meydana gelen ihtiyaç duyulan takviye projelerine de hayırseverlerimizin katkılarını bekliyoruz. Bugün burada sayın Füsun Yönder adına Bahçelievler ilçesinde yapılacak çok modern lisenin protokolünü imzalayacağız. Bu eğitim seferberliğinin sürdürülmesini istiyoruz. Yılmaz Soyak isimli hayırseverimiz ile daha önce eşi adına yaptırdığı okulun onarımı ve 2 derslikli Anaokulu protokolünü imzalayacağız. dedi.

 Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu tarafından da daha önce Beşiktaş Nikah dairesi olarak kullanılan 7 katlı bina öğretmenevi yapılmak üzere İl Milli Eğitimi Müdürlüğü hizmetine verildi.

Ayrıca İstanbul Otobüs Sahipleri ve İşletmecileri tarafından Bingöl depreminde yıkılan yatılı ilköğretim okulunun yapımında kullanılmak üzere 65 milyar TL.lik çek Vali Muammer Güler´e verildi. Vali Güler “Verilen çeki Bingöl depreminde yıkılan yatılı ilköğretim okulunun yapımında kullanılmak üzere Bingöl´e gönderileceğini söyledi.

« Geri
Rüştü Akın Vakfı 2010 ® Tüm Hakları Saklıdır.
Web Tasarım Grimor